zondag 5 april 2015

Review The Body Shop Aloë scrub & masker

Hé iedereen,
Dit is mijn allereerste blogpost, spannend!
Vandaag schrijf ik een review over de "Aloë gentle exfoliator" en de "Aloë protective restoring mask", beide van de Body Shop.


Ik vind het zalig om in het weekend even wat "me-time" in te lassen: een badje nemen, een tijdschrift lezen terwijl ik een gezichts- of haarmasker op heb. Totally zen!
Daarom besloot ik ook een half jaartje terug om de scrub en het masker van the body shop te kopen, om mezelf eens te verwennen. Vandaag schrijf ik voor jullie neer wat ik van beide producten vind.

De scrub:

Ik heb zelf een heel gevoelige huid en kan enorm droge plekken krijgen van het gebruik van Scrub. Het aloë-gamma van de body shop is speciaal gemaakt voor een gevoelige huid en zou dus perfect moeten zijn voor mij. En eerlijk, dat is het ook. Het is een hele zachte scrub.


Zoals je kan zien op de foto's, zijn de korreltjes van de scrub erg klein. Ik vind zelf dat hij het beste werkt wanneer je weinig product gebruikt, want dan voel je de korreltjes beter 'scrubben'. Na het gebruik van deze scrub, voelt mijn gezicht helemaal niet uitgedroogd, wat ik bij alle andere producten wel heb! Ik ben dus zeer tevreden! Verwacht wel geen wonderen, de mensen die liever een "stevige" scrub hebben met grote korrels kiezen beter voor een ander product. Ik denk dat je deze scrub het best enkel koopt als je een droge of gevoelige huid hebt. Heb je een vettige huid, dan zou ik voor een "stevigere" scrub kiezen, die meer effect geeft. 
De scrub is te koop voor €12,50.

Het gezichtsmasker



Het gezichtsmasker was iets minder mijn ding. Het is opnieuw een erg mild product, waar ik geen irritatie bij ondervind. Maar daarbuiten, doet het product als masker niet veel..
Ik heb graag een masker met een echte dikke textuur, maar dit masker voelt meer als een dagcrème. Je hebt dus niet echt de "masker-ervaring" die bij mijn wellness-routine hoort.
Het is ook niet duidelijk hoe je het masker moet gebruiken, want dat staat helemaal niet beschreven op de verpakking. Breng je het aan als een dagcrème en laat je het intrekken? Leg je een dikke laag en was je hem af? En zo ja, na hoeveel minuten? Na wat onderzoek op het internet, bleek dat de meeste mensen het masker aanbrengen in een dikke laag en een kwartiertje laten zitten. Ik heb dit geprobeerd, maar ik merk weinig voor-na-effect. Het product is dus niet WOW als masker. Dit gezegd zijnde, vind ik het wel goed voor andere doeleinden:
- Ik gebruik het als dagcrème wanneer mijn huid uitgedroogd is. Gebruik dan gewoon iets minder product dan je anders zou doen.
- Gebruik het om je huid te kalmeren. Wanneer ik uitslag heb of wat te lang in de zon gelegen hebt, is dit product heel goed om mijn huid terug tot rust te brengen. Het 'piekt' ook helemaal niet.
Ik ben wel blij dat ik het product heb voor die doeleinden, maar ik denk niet dat ik het opnieuw zou kopen.

Het masker is te koop voor €18.00.

All in all zou ik dus zeggen: Kies zeker voor het aloë-gamma van de body shop als je een gevoelige huid hebt, maar enkel dan. Voor andere huidtypes zullen deze producten gewoonweg onvoldoende 'doen'. Ik ben heel tevreden van de scrub. Het masker vind ik ook leuk, maar dan niet om te gebruiken als masker, maar eerder als aftersun of bodylotion.

Ik hoop dat jullie deze post nuttig vonden. Als je opmerkingen/vragen hebt: shoot!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb de scrub zelf ook en ik blijf hem kopen, want hij is echt heel erg fijn! Ik denk dat het de enige scrub is die mijn huid niet irriteert :) Het masker heb ik nog niet geprobeerd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jap het is - naar mijn mening- de beste budget-scrub op de markt voor de gevoelige huidjes!

      Verwijderen

Totaal aantal pageviews