vrijdag 10 april 2015

Getest: Hak verlagen

Hé, ken je dat: Je koopt een paar hakken omdat je ze zó mooi vindt, maar je kan er nauwelijks op stappen...

Zo heb ik vorig jaar mijn Steve Madden Marlenees gekocht. Ik had ze al een tijdje gespot op Pinterest en gaf ze mezelf cadeau na de examens. Ik ben er helemaal verliefd op. Het leer is van goede kwaliteit en de cognac kleur is perfect. De schoen combineert ook echt met alles.
Helaas is de naaldhak monsterlijk hoog en kan ik er niet veel verder dan 10 meter mee strompelen..
Ik dacht in de winkel dat ik er wel mee zou kunnen leren lopen, maar niets was minder waar. Het zijn dan wel hele mooie schoenen, maar ze zijn echt extreem oncomfortabel als je er langer dan 5 minuutjes op moet rechtstaan.
Omdat ik het zo'n zonde vond om mooie en dure schoenen in de kast te laten staan, besloot ik om bij de lokale schoenmaker te polsen of hij de hak kon verlagen.

Hier zie je de schoenen in de originele staat.


De hakhoogte is 11,5cm. 
Deze heel sandals zijn te koop voor €89.99 op de webshop van Steve Madden.

De schoenmaker vertelde me dat hij niet te veel van de hak kon afnemen, omdat de schoen dan uit balans zou raken. Uiteindelijk heeft hij ze slechts 1 cm verlaagd, voor 3€.
1 cm lijkt misschien heel weinig, maar ik voel wel degelijk een verschil. Het zijn nog steeds niet 's werelds meest comfortabele hakken, maar 'wie mooi wil zijn moet lijden'. Ik ben blij dat ik naar de schoenmaker gestapt ben, zodat mijn beauty's nu iets vaker de kast kunnen verlaten!

Nu zien m'n Marlenees er zo uit:

Experiment geslaagd!

1 opmerking:

Totaal aantal pageviews